Wat zijn de kosten geluidsisolatie? Wij geven het antwoord

Isolatie

Wat zijn de kosten geluidsisolatie? Wij geven het antwoord

Het isoleren van een woning neemt veel voordelen met zich mee, zoals een goed binnenklimaat dat het wooncomfort verbetert en je bespaart op je energierekening, omdat je minder hoeft te stoken. Je woning wordt ook meer geld waard en je kan je investering aantrekkelijker maken als je bij de overheid de ISDE aanvraagt. Andere voordelen zijn dat je vochtproblemen verhelpt en dat schimmels geen kans meer krijgen om zich te vermeerderen. In deze blog gaan we nog een voordeel benoemen, namelijk het terugdringen van geluidsoverlast. En wat de kosten geluidsisolatie zijn. 

Geluidsoverlast van de buren

Hebben je buren kinderen, organiseren ze vaak feestjes of draaien ze soms harde muziek? Of zorg jij juist voor veel geluidsoverlast bij je buren? Dan is het een uitstekend idee om te investeren in goede geluidsisolatie. Het grote voordeel is dat je geluidsoverlast kan terugdringen en dat de kosten geluidsisolatie ook relatief laag zijn. Dat heeft vooral te maken met het feit dat je met relatief makkelijke oplossingen geluidsisolatie kan aanbrengen.

De mogelijkheden

Kosten geluidsisolatie zijn afhankelijk van hoe en wat je gaat of laten isoleren. In de regel worden plafonds, vloeren en muren geïsoleerd. Je hoeft niet alles te isoleren als het probleem zich in een bepaalde ruimte of bij een bepaald deel bevindt. In een rijtjeshuis is bijvoorbeeld een muur isoleren enorm belangrijk, terwijl dat bij een appartement anders is. Dan heb je vaak profijt van zowel het isoleren van de muur als de vloer en het plafond. Logischerwijs zijn de kosten geluidsisolatie dan ook iets hoger.

Keuze uit isolatiemateriaal

Je kunt kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, vloeren en het dak. Met als belangrijkste reden om minder te stoken en te besparen op je energierekening en je kunt ook gelijk geluidsisolatie toepassen. Zo sla je twee vliegen in één klap. Uiteraard is het dan belangrijk dat je wel voor geluiddempend isolatiemateriaal kiest. Anders heeft het weinig zin.

Kosten geluidsisolatie

Kosten geluidsisolatie zijn afhankelijk van de woning, het oppervlak en het isolatiemateriaal dat wordt gebruikt om te isoleren. Voor een gemiddelde tussenwoning kunnen de kosten al snel oplopen tot € 1.600,-. Met geluidsisolatie profiteer je ook van het voordeel dat je minder hoeft te stoken en dat je kunt besparen op je energierekening. Echter kan je geen subsidie aanvragen voor geluidsisolatie. De ISDE is alleen aan te vragen als je voor duurzame isolatiemethodes kiest.

Muurisolatie van Isolatiespecialist.nl

Zijn kosten geluidsisolatie het waard?

Nu je weet wat de kosten geluidsisolatie zijn, wil je natuurlijk ook weten wat het effect ervan is. Een goede geluidsisolatie kan een voordeel van wel 6 tot 7 dB opleveren en dat is significant. Gezien het feit dat 40 dB een acceptabel en niet hinderend geluidsniveau is dat we als mensen goed kunnen verdragen. Bij 50 dB wordt bijvoorbeeld al veel sneller de irritatiegrens bereikt. 50 dB geluid is te vergelijken met het verkeer dat door de straat rijdt of een luide stofzuiger die staat te loeien. Een nog hoger geluidsniveau kan zelfs voor een tijdelijke en zelfs permanente gehoorbeschadiging zorgen. Dus ja, geluidsisolatie is zeker het geld waard.