Hoe je de juiste bloembollen voor jouw tuin kiest: Grootte, kleur en vorm

Hoe je de juiste bloembollen voor jouw tuin kiest: Grootte, kleur en vorm

Bloemen zijn een prachtige toevoeging aan elke tuin. Het geeft je tuin een boost van kleur en leven. Maar met zoveel verschillende soorten bloembollen te kiezen, kan het soms moeilijk zijn om de juiste te selecteren. In dit artikel zullen we door de grootte, kleur en vorm van bloembollen gaan die je in je tuin moet planten. We zullen ook specifiek ingaan op de blauwe druifjes en begonia’s.

Grootte

De grootte van bloembollen is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van wat je wilt planten in je tuin. Als u bijvoorbeeld grote bloembollen zoals tulpen of lupines wilt planten, hebt u meer ruimte nodig dan als u kleinere bloemsoorten zoals blauwe druifjes of begonia’s plant. Zorg er bij het uitzoeken van de juiste bloembollen dus voor dat je rekening houdt met de afmetingen die je beschikbaar hebt in je tuin.

Kleur

Bloemen brengen veel leven in een tuin door hun natuurlijke schoonheid en levendige kleuren. Bepaal welke kleurenbloemen harmonieus samengaan met andere elementen in jouw tuin zoals beplanting, stenen of borders. Blauwe druifjes geven een rustgevende touch toe aan jouw tuin terwijl begonia’s echt een populaire keuze zijn als het gaat om fellere tinten zoals rood, roze of oranje.

Vorm

Plant nooit maar één type bloembol; combineer verschillende soorten voor het beste resultaat! Zo wordt jouw tuin visueel interessant en speels doordat er verschillende texturen worden toegevoegd aan de mix van bloemen die je plant. Blauwe druifjes zijn perfect als bodembedekker omdat ze laag bij de grond staan terwijl begonia’s mooi staan naast andere bolvormige bloemen zoals irissen of narcissussen.

Conclusion:

Bloembollen zijn eenvoudig te planten in elke soort tuin; ze voegden direct leven toe aan jouw buitenspace. Kies verstandig door naar de grootte, kleur en vorm van elke bol te kijken voordat je ze koopt; dit kan help bij het creëren van harmonieuze combi’s in jouw tuin. Blauwe druifjes geven rust aan jouw buitenspace terwijl begonia’s knallendheid toevoegden met hun felle tinten – waarom experimenteer je niet met beide? Probeer allerhande combo’s om tot eindelijk tot perfecte resultaat te komen.