Het aanschaffen van een kettingzaag

Het aanschaffen van een kettingzaag

Niet elke kettingzaag is even geschikt voor elke klus. Bij het aanschaffen van een Husqvarna kettingzaag zul je rekening moet houden met de lengte van het zaagblad. Wanneer je regelmatig grotere stukken hout wilt doorzagen is het een goed idee om te kiezen voor een kettingzaag met een groter zaagblad. Het is hierbij belangrijk om je er bewust van te zijn dat het zaagblad langer moet zijn dan het stuk hout. Als je voornamelijk kleinere stukken hout gaat doorzagen dan is een groot zaagblad echter niet nodig. Je kunt met deze kettingzagen ook grotere stukken hout doorzagen door dit in twee keer te doen.

De kracht van de motor 

De motorkracht die je nodig zult hebben is afhankelijk van wat je door wilt zagen. Bij veenma.nl kun je verschillende elektrische kettingzagen vinden die variëren in motorkracht. Hierbij is het handig om te weten dat kettingzagen die meer kracht hebben over het algemeen ook zwaarder zullen zijn. Voor het trimmen en snoeien van bomen en planten is een medium motorkracht voldoende. Wanneer je brandhout wilt doorzagen zul je echter een grote motorkracht nodig hebben. Voor het doorzagen van grotere bomen heeft een elektrische kettingzaag niet genoeg kracht. Hiervoor zul je gebruik moeten maken van een kettingzaag op benzine. 

Het onderhoud van een kettingzaag

Om ervoor te zorgen dat een kettingzaag zo lang mogelijk meegaat is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Een van de dingen die ervoor zorgt dat een kettingzaag soepel blijft is het smeren met olie. Bij de meeste kettingzagen zul je hier zelf aan moeten denken, er zijn echter ook kettingzagen met automatische oliesmering. Bij deze kettingzagen hoef je hier dan ook niet meer naar om te kijken. Dit is de perfecte keuze voor wanneer je vaak geen tijd hebt om onderhoud uit te voeren of wanneer je geneigd bent om dit te vergeten. Het enige waar je bij deze kettingzagen wel aan moet denken is om de olie tijdig bij te vullen.